Completul de 5 judecători – al treilea desemnat prin tragere la sorți – a decis luni să îl audieze pe liderul PSD Liviu Dragnea la un nou termen acordat, peste o lună, cu aceeași generozitate ca până acum.

Iar aceasta, deși îi atrăsese atențuia la termenul din februarie să nu lipsească la audierea programată pentru luni.

Însă Dragnea s-a îmbolnăvit subit și s-a internat în spitat cu fix două zile înainte de data stabilită de magistrați.

Acum, el va avea la dispoziție, până în 15 aprilie – data stabilită de cele 5 judecătoare pentru a-l audia – timp suficient să găsească un nou tertip pentru a nu se prezenta. Astfel, este posibil ca Dragnea să fie operat de dubla hernie de disc – de care susține că suferă – exact înainte de termen. Pe de altă parte, la sfârșitul lunii aprilie este Paștele, iar cu o săptămână înainte sunt Floriile, iar Dragnea poate pleca în vacanță, așa cum face de obicei.

În 21 iunie 2018, Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. El a atacat cu apel sentința, iar judecarea acestuia trebuia să înceapă în 8 octombrie 2018. Numai că liderul PSD a atacat la CCR formarea completului de 5 judecători și a tergiversat procesul timp de 5 luni.  

80% dintre angajații de la Protecția Copilului știau de manevra lui Dragnea

La termenul de luni au fost audiați mai mulți martori. Unul dintre ei a spus că aproape 80% dintre salariaţii de la DGASPC Teleorman cunoşteau faptul că cele două angajate ale instituţiei -Adriana Botorogeanu şi a Anisa Niculina Stoica – lucrau de fapt la Organizația PSD Teleorman condusă de Liviu Dragnea, dar nu comenta nimeni, „de frică” să nu îşi piardă locul de muncă.

Martorul a mai spus că preşedintele de atunci al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, cunoştea probabil situaţia celor două angajate.

Jenica Dumitru, fostă şefă la Resurse umane la DGASPC Teleorman, a relatat la rândul ei că în noiembrie 2007, când a fost numită în funcție, i-a adus la cunoştinţă directorului general al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, că cele două angajate nu se prezentau la serviciu.

„Lucram din 2002 la Direcţie. Auzisem vorbindu-se în instituţie că cele două nu veneau la serviciu. Alesu Floarea mi-a spus că se cunoaşte şi la CJ Teleorman această situaţie şi că nu este treaba mea. Afirm că 80% dintre salariaţii Direcţiei cunoşteau că cele două angajate nu veneau la serviciu. Se ştia că ele lucrau la sediul PSD şi probabil acesta era motivul pentru care nimeni nu reclama nimic. Nu spunea nimeni nimic pentru că toată lumea considera că preşedintele CJ Teleorman cunoştea situaţia şi probabil era dispoziţia lui ca cele două să lucreze la sediul PSD. (…) O dată pe an se punea în discuţie organigrama instituţiei, prilej cu care Alesu Floarea susţinea că a vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean. Afirmaţia anterioară reprezintă o bănuială a mea, pentru că foarte mulţi colegi de-ai mei erau membri ai PSD şi le cunoşteau pe cele două salariate care lucrau la partid”, a declarat Jenica Dumitru.

Întrebată cum a perceput teama din instituţie, aceasta a spus: „Am presupus că nu comentau de frică şi nu de dragul doamnelor Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica. Le era frică să nu-şi piardă locul de muncă”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version