Secția pentru judecători a CSM a decis miercuri că dosarele lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, victor Ponta, Toni Greblă etc. rămân și în 2019 la actualele completuri de 5 judecători.

Dragnea nu l-a mai contestat pe al lui – complet tras la sorți pentru a treia oară, în 13 decembrie – semn că îi convine.

În schimb, noul complet a amânat pentru 21 ianuarie 2019 judecarea dosarului “Bombonica”, în care prima instanță l-a condamnat pe Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru angajarea fictivă a două persoane la Direcția Copilului Teleorman, în timp ce ele lucrau la organizația PSD Teleorman.

Din octombrie, Dragnea a avut parte numai de amânări de câte o lună – termene acordate cu generozitate de judecători – prima dată pentru că inculpatul nu a avut avocat, a doua oară – pentru că avocații au cerut termen pentru studierea dosarului, iar a treia oară, pentru că un alt inculpat a cerut amânare.

Iată anunțul scurt al CSM:

“În şedinţa din data de 19 decembrie 2018, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că, pentru anul 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va organiza tragerea la sorţi a judecătorilor care fac parte din compunerea completurilor de 5 judecători.

Dosarele aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la data de 31 decembrie 2018, de competenţa completurilor de 5 judecători, înfiinţate în anul 2018, potrivit regulilor stabilite prin Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 1367/2018, vor fi judecate de aceste completuri”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version