Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au decis miercuri, definitiv, eliberarea condiţionată a lui Dan Diaconescu.

UPDATE: Dan Diaconescu a ieșit din închisoare.

Afacerist şi politician, Dan Diaconescu este cunoscut mai ales graţie faptului că a înfiinţat postul de televiziune OTV şi formaţiunea politică intitulată Partidul Poporului.

Condamnat în martie 2015 la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantaj, Dan Diaconescu a petrecut 2 ani şi 8 luni la Penitenciarul Rahova.

Graţie muncii depuse după gratii, a cărţilor scrise şi a legii recursului compensator, Dan Diaconescu a obţinut eliberarea condiţionată, efectuând ceva mai mult de jumătate din pedeapsa încasată.

Magistraţii de la Tribunalul Ilfov nu au făcut decât să menţină decizia de eliberare condiţionată dată de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 în 27 octombrie.

Vă reamintim că Dan Diaconescu a ajuns după gratii după ce, alături de Dorel Petru Pârv şi Mitruş Ghezea, a întreprins mai multe acte de şantaj împotriva lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, şi a afaceristului Petru Paul Ţârdea.

Diaconescu, Pârv şi Ghezea i-au ameninţat pe Moţ şi Ţârdea că vor da publicităţii mai multe materiale compromiţătoare dacă aceştia nu îi alimentează cu importante sume de bani.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version