Afaceristul Dan Voiculescu urmează să fie audiat, vineri, de Comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Rahova pentru a se stabili dacă merită sau nu să fie eliberat condiționat.

voiculescu2

Voiculescu este încarcerat de doi ani și trei luni, după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institului de Cercetări Alimentare.

În această perioadă, afaceristul se laudă că a scris 11 cărți după gratii, că a muncit, că a obținut numeroase aprecieri și că nu a încălcat regulamentele. În plus, Voiculescu mizează pe vârsta sa și eventualele probleme de sănătate.

Grație acestor detalii, afaceristul a decis să solicite eliberarea condiționată, dar comisia care se reunește vineri nu poate da decât un aviz consultativ.

Raportul comisiei si avizul vor ajunge săptămâna viitoare la Judecătoria Sectorului 5, magistrații de acolo având primul cuvânt greu de spus în acest sens. Însă indiferent de decizia care va fi anunțată săptămâna viitoare, ea poate fi atacată la Tribunalul București.

Nu în ultimul rând trebuie precizat că și în cazul unei eliberări condiționate, bucuria lui Voiculescu ar putea fi una de scurtă durată în condițiile în care acesta mai are și alte dosare la activ.

Voiculescu mizează și pe faptul că Gheorghe Mencinicopschi, celălalt mare inculpat din acest dosar, a fost deja eliberat condiționat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version