“Dăm posibilitatea redeschiderii unor procese pentru cei care au fu… fost corupți”.

Premierul Viorica Dăncilă, căreia ministrul Tudorel Toader i-a pasat proiectul Ordonanței de urgență privind contestarea în anulare a sentințelor definitive pronunțate în ultimii 5 ani de Completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și declarate nelegal constituite de CCR, a anunțat marți seară că va adopta actul normativ.

”Am discutat cu ministrul Justiției despre OUG care dă șansa unui proces corect. Toți oamenii care au suferit au dreptul să aibă acest proces corect. Ceea ce este trist e că mulți oameni au făcut pușcărie, și-au distrus familiile, sănătatea“, a spus Dăncilă, la Antena 3.

Ea era cât pe-aci să scape un adevăr: ”Lupta împotriva corupției, faptul că dăm această ordonanță de urgență nu împiedică cu nimic lupta împotriva corupției, dăm posibilitatea redeschiderii unor procese în care cei care au fu… fost corupți și celor care au fost achitați și cei care au fost condamnați pot să-și dovedească, le dăm oportunitatea să-și dovedească nevinovăția”.

Dăncilă a susținut din nou că în declarațiile de la Bruxelles e foarte multă dezinformare.

„Președintele Comisiei Europene a spus că niciodată nu va abdica de la respectarea statului de drept, a drepturilor omului, lupta anticorupție. Oficialii europeni ar trebui să privească cu realism unde sunt drepturile omului la cei care au fost condamnați de completurile nelegale. Faptul că vrem să dăm această ordonanță nu împiedică lupta anticorupție, o ordonanță prin care cei care au fost condamnați le dăm șansa să își dovedească nevinovăția în fața unor completuri corecte“, a susținut Viorica Dăncilă.

Recursul compensatoriu: Guvernul modifică abia peste 10 zile, prin OUG, condițiile de eliberare a condamnaților
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version