Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:
Nicio grabă pentru Tudorel Toader!

Recursul compensatoriu: Guvernul modifică abia peste 10 zile, prin OUG, condițiile de eliberare a condamnaților

În tot acest timp, noi și noi criminali, violatori și tâlhari continuă să iasă din pușcărie.

Guvernul Dăncilă va adopta abia în ședința de săptămâna viitoare, adică peste 10 zile, Ordonanța de Urgență mult așteptată de modificare a condițiilor de eliberare a condamnaților pe baza Legii recursului compensatoriu.

Decizia vine în urma valului de infracțiuni cu violență comise de pușcăriași eliberați în baza Legii 196/2017, peste 14.400 de deținuți scăpând de pușcărie în ultimul an. 

După criticile intense din mass-media și din partea Opoziției, ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit luni cu premierul Viorica Dăncilă și au convenit adoptarea unei Ordonanțe de Urgență privind modificarea condițiilor generoase adoptate în Legea recursului compensatoriu de majoritatea parlamentară PSD+ALDE, cu ajutorul UDMR și al Grupului Minorităților.  

“Soluțiile vor fi prezentate, poate și adoptate săptămâna următoare. Va fi o Ordonanță de Urgență de modificare a legii”, a declarat marți, pentru HotNews.ro, Tudorel Toader. 

El nu a precizat de ce ordonanța nu poate fi adoptată în această săptămână. Până și aprobarea acestui act normativ în ședința de Guvern de joia viitoare este pusă sub semnul întrebării.

Au trecut deja 10 zile de la crima din Mediaș; vor mai trece alte 10 zile și poate încă 10 zile. Joia viitoare este 31 ianuarie, iar în 2 februarie Parlamentul revine din vacanța de iarnă. Mai mulți parlamentari ai Opoziției, dar și din PSD, cer abrogarea Legii recursului compenatoriu, astfel că Guvernul ar putea aștepta acest lucru. Însă până atunci sunt eliberați zi de zi condamnați, printre care și unii extrem de periculoși: criminali, violatori, tâlhari.

238 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv