Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti l-au condamnat, joi seara, la 13 ani şi 4 luni de închisoare pe Dănuţ Căpăţână, fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa.

Danut Capatana (sursa foto ziuaconstanta.ro)
Danut Capatana (sursa foto ziuaconstanta.ro)

Decizia nu este definitivă, însă Căpăţână a fost găsit vinovat de comiterea a cinci infracţiuni de luare de mită şi de spălare de bani.

Căpăţână a mai fost condamnat în august la 4 ani şi 4 luni de închisoare de magistraţii de la Tribunalul Constanţa pentru că a fraudat un contract de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare a oxigenului medical din spital.

În dosarul în care a fost condamnat la 13 ani şi 4 luni de închisoare, Căpăţână este acuzat că “în perioada iulie 2009 — mai 2016, în calitate de manager al spitalului, Căpăţână a pretins, de la mai mulţi reprezentanţi de firme, sume de bani în cuantum de aproape 311.000 euro, 28.000 USD şi peste 4,7 milioane lei, din care a primit în total aproape 198.000 euro, 28.000 USD şi peste 4,7 milioane lei. Banii au fost primiţi atât în mod direct, cât şi prin intermediul SC Picus Consulting şi patru firme off-shore deţinute de inculpat sau de amici ai acestuia, în schimbul încheierii, derulării în bune condiţii şi plăţii la timp a facturilor aferente contractelor încheiate între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu acele societăţi. Aceste contracte vizau achiziţia de servicii IT şi ulterior de mentenanţă IT, servicii medicale de medicina muncii destinate angajaţilor spitalului, servicii medicale constând în analize de laborator”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version