Condamnatul penal Liviu Dragnea a avut cu patru zile înainte de protestul din 10 august scenariul diversiunilor Jandarmeriei, potrivit unor surse din Ministerul de Interne. 

Așa s-ar explica de ce liderul PSD a fost audiat în 14 septembrie, spre surpriza multora, la Parchetul General de procurorii militari care instrumentează dosarul violențelor jandarmilor la protestul din 10 august.

Orban e ferm: “Dragnea a ordonat intervențiile agresive ale jandarmilor”

Dragnea a fost descumpănit că nu a fost citat la DIICOT, structură condusă de Felix Bănilă – propus de ministrul Justițiie, Tudorel Toader, și numit fără nicio obiecție de preșerdintele Klaus Iohannis.

Cu o zi înainte, Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei la momentul protestului, a depus o plângere penală pentru tentativă de lovitură de stat. 

“Am fost întrebat dacă am elemente în sprijinul afirmațiilor mele – și le-am prezentat procurorilor. N-am depus niciun document”, a spus liderul PSD, la ieșirea de la audieri.

“Totul am spus în fața procurorilor, ca martor, și nu am voie să spun nimic din dosar”, a adăugat el, încercând să scape de jurnaliști.

El a negat că a avut informații despre provocatorii de la protest. La insistența jurnaliștilor, care i-au spus că, în calitate de președinte al Camerei Deputaților era normal să fie informat, Dragnea a replicat: “Mi-aș fi dorit, dar n-am fost informați”.

Inspecția Judiciară intimidează procurorii

Chiar înaintea audierii lui Dragnea, doi inspectori de la Inspecția Judiciară au descins la Pachetului General și le-au cerut procurorilor întreg dosarul.

”Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Corbu și să ia actele din dosarul violențelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspectorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul să-l vadă câteva ore. Insistau sa li se pună la dispoziție toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunțată. Așa că au putut să-l liniștească cât de cât pe Dragnea. înainte de audierea lui la Parchet”, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspecției Judiciare.

SPP-istul lui Dragnea, omul de legătură

Recent, 7 din cele 8 documente solicitate de procurorii militari de la Ministerul de Interne au fost declasificate, inclusiv raportul referitor la intervenția forțelor de ordine pentru reprimarea manifestației.

Un exemplar ar fi ajuns și la o televiziune afiliată PSD, spun surse din Jandarmerie. Cel care ar fi ținut legătura cu toate entitățile implicate ar fi fostul un SPP-ist al lui Dragnea, numit ulterior secretar de stat.

Potrivit G4Media.ro, SPP-istul este Adrian Mlădinoiu. Acesta este un apropiat al lui Liviu Dragnea pentru care a fost un fel de agent de pază şi şofer al şefului PSD pe care îl însoțea în urmă cu doi-trei ani la termenele proceselor de la Curtea Supremă. De altfel, Mlădinoiu este un fost ofițer al Serviciului de Paza și Protecție, așa cum reiese din CV-ul său. Mai mult, Mlădinoiu a fost şi partener de afaceri cu fiul lui Dragnea, Ştefan Valentin. Cei doi au fost asociați în firma Pantofi Lux Ștefan, unde printre acţionari erau atât actualul secretar de stat, cât şi Ferma Salcia, ferma de porci deţinută pănă în acest an de fiul liderului PSD.

PLANȘA Represaliilor. Operațiunea DEFRIȘAREA. Supraveghetorii. ARHIVA CSAT!
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version