Cătălin Rădulescu riscă pușcăria, deoarece este condamnat deja la închisoare cu suspendare!

Parchetul General s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice, în urma declarațiilor făcute de Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeş.

UPDATE: După două zile a reacționat și liderul PSD, Liviu Dragnea: 

Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirmaţiile lui. Mie mi se pare, dincolo de faptul că sunt neavenite, mi se par periculoase, nu am competenţe, nu ştiu dacă mai poate avea dreptul să mai aibă acele arme. Un om nu se poate juca cu aceste afirmaţii ameninţând că le foloseşte şi să aibă dreptul să poarte legal arme”.

Întrebat dacă va lua vreo măsură, Dragnea a spus: “O să discutăm în partid lucrul ăsta, pentru că nu iau decizii singur”.

Despre o posibilă excludere din partid a lui Rădulescu, Dragnea a spus că „riscă foarte multe lucruri”.

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu a reacționat după două zile: “Personal nu sunt de acord cu ceea ce am văzut. Putem spune că ține de comportamentul fiecăruia dintre noi, dar sigur sunt declarații excesive”.

UPDATE: Asociația „21 Decembrie 1989” a cerut astăzi Parchetului General punerea sub acuzare a deputatului în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Amenințare cu mitraliera

Astăzi, într-o intervenție la Digi24, deputatul PSD și-a justificat declarațiile privind mitraliera pe care are avea-o prin faptul că a vrut „să facă mișto” de cei doi jurnaliști de la Adevărul.

„Nu e nicio armă în dotare decât de vânătoare, mâine o să spun că am o bombă atomică, ca să îi prostesc iarăși pe anumiți jurnaliști, ca să meargă să vadă. Poate am vreo bombă atomică acasă. Tocmai Poliția s-a dus și a căutat acolo și a văzut că nu e nimic din ce s-a spus, e o nebunie la cap, dar e frumos că jurnaliștii mai pică și în plase de genul ăsta”, a mai spus el.

“De ce mai stau ca proştii acolo?”

Cătălin Rădulescu, care este și revoluționar cu carnet, a declarat într-un interviu la Adevărul că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă:

“De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: “Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

Apoi, după ce a stârnit criticii din toate părțile, el a declarat, marți, că a primit 150 de amenințări cu moartea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.

Social-democratul a ţinut să precizeze şi după ameninţări că, în continuare, nu este de acord cu faptul că oamenii protestează şi ocupă “neautorizat” Piaţa Victoriei, chiar dacă OUG 13 a fost respinsă.

“Eu sunt colecționar, am niște arme, dar n-am tras în viața mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt și colecționar. (…) Am spus și voi spune — dacă vreodată în țara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieși în stradă cu arma. La Revoluție am ieșit în stradă tot așa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru niște idei pentru care lupt — drepturile și libertățile omului. (…) Dacă se iese în stradă pentru o idee, cum s-a ieșit atunci cu ordonanța, a fost ok. (…) Nu trebuia dată această ordonanță și toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. (…) S-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piață și întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalți oameni, vrem să ieșim în Piața Victoriei, ce s-ar întâmpla?”, a spus marți Cătălin Rădulescu.

Polițiștii îi verifică armele din colecție

Polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu și au anunțat verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat că deține o armă letală.

De altfel, a spus că are acasă o întreagă colecție.

“Referitor la declarațiile apărute în spațiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, cu modificările și completările ulterioare”, se preciza într-un punct de vedere postat marți pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Condamnat în decembrie de instanța supremă la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită şi de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, Rădulescu se află sub o perioadă de supraveghere de 4 ani.

Pe lângă faptul că nu are voie să comită nicio faptă penală în această perioadă, dacă nu vrea să facă pușcărie, el trebuie să se prezinte constant la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, să anunţe orice schimbare de domiciliu şi să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

Dar cum s-a ales cu un nou dosar penal și nu dă semne să se potolească, Rădulescu are toate șansele să primească o pedeapsă cu executare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version