Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat miercuri, definitiv, pe deputatul Titi Holban la 3 ani de închisoare cu suspendare.

holban

Holban a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, respectiv că în ianuarie 2014 a încasat 10.000 de euro de la un afacerist, denunţător în cauză, pentru a interveni prin intermediar la membri ai Direcţiei Regionale Antifraudă şi a obţine anularea unor sancţiuni pe care urma să le primească firma unui apropiat al denunţătorului.

Holban s-a apărat în permanenţă marşând pe ideea că banii respectivi reprezentau un împrumut şi nu o şpagă. Deputatul a fost condamnat iniţial, în martie anul acesta, la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar atât el, cât şi procurorii care au instrumentat dosarul au contestat decizia respectivă.

Holban dorea să fie achitat, declarându-se nevinovat, în timp ce procurorii DNA au solicitat o condamnare la 5 ani de închisoare pentru deputat.

În cele din urmă, magistraţii au respins ambele apeluri, considerându-le neîntemeiate, şi au menţinut decizia dată iniţial la instanţa de fond.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version