Sorin Ovidiu Vîntu – Legenda Vie – a fost condamnat la închisoare alături de Liviu Luca în celebrul dosar penal al delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor PetromService. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au ajuns la pedepsele de 10 ani şi 2 luni de închisoare pentru Vîntu şi 10 ani pentru Luca prin comasarea altor pedepse din alte dosare ale omului de afaceri şi fostului lider sindical.

vintu si luca
Vîntu şi Luca, Legenda Vie şi Umbra sa

Marţi, după 40 de termen de judecată ce s-au ţinut în perioada februarie 2014 – decembrie 2016, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca la închisoare. Decizia judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o soluţie definitivă în acest dosar.

Merită lecturar. Când te citesc săptămânal peste UN MILION de oameni NU poți fi ignorat

Sorin Ovidiu Vîntu – LEGENDA VIE!

16 oct 2016 Vintu Legenda Vie

Istoria unei inginerii financiare

Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată, în februarie 2014, pe Liviu Luca, Gheorghe Şupeală, Ioan Bohâlţeanu, Nicolae Tănăsescu, Elena Petrovici, Zizi Anagnastopol – în calitate de reprezentanţi ai conducerii executive a SC PSV Company SA (fosta societate PetromService). şi membri ai Consiliului Director al Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA la data faptelor, Reveica Davidescu şi Emil Nache, precum şi Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, în calitate de împuterniciţi ai societăţilor offshore Comac Ltd., Stone Com Ltd şi Elbahold Ltd, în dosarul în care acuzaţiile sunt de pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la peste 12 milioane de euro.

Planul infracţional al grupării s-a derulat în mai multe etape şi a vizat implicarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat iniţial de Vîntu şi ulterior de Luca, care a participat la majorarea de capital social al SC PSV Company SA, ce a dus la diminuarea de la 50 la 25 la sută a acţiunilor Asociaţiei Salariaţilor Petromservice.

În 22 iulie, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitive la şase ani şi două luni de închisoare, iar fostul lider al sindicatului din Petrom Liviu Luca a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare în dosarul privind devalizarea companiei Petromservice. În acelaşi dosar, fostul director al Petromservice Gheorghe Şupeală a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version