Marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut loc un nou termen din dosarul în care Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a angajat fictiv două persoane la DGASPC Teleorman.

sursa foto: stiripesurse.ro

 

În dosarul respectiv, Dragnea este acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a intervenit pe lângă Floarea Alesu, şefa DGASPC Teleorman, pentru ca aceasta să accepte angajarea fictivă a două persoane.

Cele două persoane au încasat, ilegal, suma totală de 108.612 lei drept salarii din partea DGASPC Teleorman, dar au activat în permanenţă pentru organizaţia PSD Teleorman.

La termenul de marţi, Mirela Chera, şef serviciu asistenţă socială în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, a făcut o serie de dezvăluiri incredibile.

Aceasta a recunoscut că “toată lumea ştia că preşedintele CJ Teleorman, respectiv domnul Dragnea, este Dumnezeu pe pământ. Toată lumea ştia că cele două persoane angajate erau protejate de domnul Dragnea. S-a pus inclusiv problema unor presiuni pentru ca noi să nu reclamăm undeva această afacere. Doamna director Floarea Alesu ne chema la ea în birou şi ne învăţa ce să spunem dacă suntem chemaţi la DNA sau în altă parte. Tuturor ne era frică să nu ne pierdem locul de muncă, ne era frică de doamna Alesu şi de domnul Dragnea. Toată lumea îl asculta pe domnul Dragnea. Nimeni nu vroia să-l supere”.

Prezentă la termen, avocata lui Liviu Dragnea a contestat mărturia Mirelei Chera susţinând că “nu ştim ce anume a determinat o asemenea mărturie. Cu siguranţă a observat toată lumea, inclusiv instanţa, că există discrepanţe mari între declaraţia de azi şi cea dată în timpul urmăririi penale. Din punctul nostru de vedere, declaraţia de astăzi nu poate avea o valoare probatorie deosebită”. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version