La aproape o lună de la momentul în care în magazinul ANAF din Târgu Jiu s-au descoperit în jur de 900 de pliculeţe cu conţinut dubios, procurorii DIICOT au dat verdictul.

sursa foto wall-street.ro
sursa foto wall-street.ro

Oamenii legii au confirmat faptul că în cele 900 de pliculeţe se aflau droguri de risc şi de mare risc. Într-o intervenţie avută pentru wall-street.ro, Mihaela Porime, procuror DIICOT, a recunoscut că “raportul preliminar arată că în pliculeţele respective erau droguri de risc şi droguri de mare risc. Cam 600 de pliculeţe sunt cu droguri de risc şi droguri de mare risc, iar 300 de pliculeţe sunt cu substanţe psihoactive. E clar că toate pliculeţele erau cu droguri, deşi pe ele scria că sunt îngrăşământ natural sau alte chestii de acest gen. Trebuie precizat, însă, că la momentul confiscării lor, în 2011, aceste substanţe nu erau considerate droguri. Şi de aici întreaga neînţelegere”.

Pliculeţele au fost scoase la vânzare cu 25 de bani bucata şi încadrate la categoria seminţe de flori sau îngrăşământ natural. Între timp, însă, legislaţia s-a modificat, iar comercializarea unor asemenea produse a devenit ilegală.

Ancheta continuă în acest caz şi s-a decis, până acum, începerea urmăririi penale in rem asupra infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc. Până acum urmărirea penală nu s-a îndreptat către o persoană anume.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version