Dumitru Mișu, directorul general al fermei de porci de la Salcia, unde acţionar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la 7 ani de închisoare, de judecătorii Tribunalului București, care l-au găsit vinovat de evaziune fiscală.

Statul român s-a constituit parte civilă, prin ANAF, iar instanţa l-a obligat pe Dumitru Mişu să plătească, în solidar cu SC Romcip SA (actuala SC Ferma Salcia SA), despăgubiri pentru prejudiciul cauzat de aproape un milion de lei (596.525 lei – debit principal, 251.077 lei – dobânda legală calculată până la data de 27 decembrie 2018, 145 553 lei – penalităţi de întârziere). 

Sentința nu este definitivă, astfel că poate fi atacată la Curtea de Apel București.  

Dosarul a fost trimis în judecată de Parchetul General în octombrie 2017, cu mai mulți inculpați, dar a fost disjuns în mai multe cauze la Tribunalul București, astfel că inculpaţii sunt judecaţi în procese separate.

Astfel, Ilie Liviu Dragne, administratorul fermeni, este judecat pentru folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

Alți inculpați acuzați de evaziune fiscală, la fel ca Dumitru Mișu, sunt Ştefan Anton Moroşanu şi Rossi Stefano.

Aurelian Voicu este judecat de complicitate la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.  

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version