Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă că au decis să-i plaseze sub control judiciar pe Vasile Gheorghe Pop Robescu, directorul Muzeului de Etnografie din Baia Mare, şi Doina Petrica, contabilul aceleiaşi instituţii.

sursa foto infomm.ro
sursa foto infomm.ro

Decizia vine în urma unor verificări efectuate marţi la sediul muzeului respectiv, percheziţii efectuate după ce un control al Curţii de Conturi a scos la iveală numeroase probleme.

Oamenii legii îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu, în formă continuată, şi susţin că “în cursul anului 2015, în contextul efectuării unor reabilitări la unele obiective din cadrul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare, inculpatul Robescu – Pop Gheorghe – Vasile, în calitate de director al acestei instituţii şi ordonator de credite, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a dispus achitarea sumei de 68.108 lei către o firmă care prestase lucrările respective, în condiţiile în care o parte din aceste cheltuieli erau nejustificate.
Plata efectivă a lucrărilor a fost efectuată de inculpata Petrică Doina, în calitate de contabil şef şi responsabilă cu controlul financiar preventiv, în condiţiile în care, în cuprinsul procesului verbal de recepţie se menţiona neefectuarea lucrărilor de consolidare, izolaţie şi protejare împotriva incendiilor la unele acoperişuri, aspecte cunoscute de ambii inculpaţi”.

Vasile Gheorghe Pop Robescu şi Doina Petrică au fost înştiinţaţi că dacă vor încălca obligaţiile controlului cu bună ştiinţă riscă să ajungă în arest la domiciliu sau chiar în arest preventiv.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version