Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au extins, luni, urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici, trezorierul PSD, cu privire la o altă infracţiune de delapidare a subvenției acordate acestui partid de Autoritatea Electorală Parmanentă (AEP), din care nu numai că și-a cumpărat o vilă, ci și un autoturism de lux.

Inițial, Drăghici a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie, pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil.

Acum, aflăm că trezorierul PSD și-a cumpărat și o mașină în valoare de 324.800 lei.

Iată precizările DNA: „În calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării. Concret, data de 10.07.2017, formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menţionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version