UPDATE 2: Tăriceanu a mințit: Claudiu Manda a declarat miercuri seară, la Antena 3, că solicitarea DNA a venit la Senat încă de după-amiază.

„Vreau să vă spun că a ajuns la Senat o astfel de solicitare. Am fost sunat spre după-amiază, însă nu am putut să confirm pentru că era pe perioada când se făcea transferul. Sunt zeci de file. Procedural, acestea vor ajunge la Biroul Permanent, iar de acolo la Comisia Juridică”, a spus Manda.

Tăriceanu a mințit: Cererea DNA a venit încă de după-amiază, confimă Manda

UPDATE: Într-o postare lungă pe Facebook, Tăriceanu a scris că nu a primit la Senat nicio solicitare din partea DNA.

Tăriceanu, prima reacție după informația că DNA cere aviz pentru a-l urmări penal

Direcția Națională Anticorupție (DNA) cere încuviințarea urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru luare de mită în dosarul Microsoft, pe vremea când era prim-ministru (2007 – 2008).

 

El ar fi primit mită 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10% din valoarea unui contract pentru licenţe software Microsoft. În dosar au fost puşi deja sub învinuire doi intermediari, potrivit surselor G4Media.ro.

Surse judiciare au declarat că procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, dosarul fiind trimis spre judecare la ÎCCJ în iulie 2016.
 
El a fost achitat în primă instanță, la sfârșitul lunii mai anul acesta, după ce procesul s-a reluat de la zero în octombrie 2017, în urma pensionării unui judecător chiar înainte de promunțarea deciziei.
 
Din luna mai până acum, completul de 3 judecători al ÎCCJ nu a redactat soluția de achitare, astfel că apelul nu poate fi formulat de DNA – în caz că va face asta. Sentința definitivă va mai aștepta.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version