Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, Marian Iorga, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, miercuri, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.


Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, la data de 29 aprilie 2017, Marian Iorga ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei de la un om de afaceri în legătură cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior.

„În perioada februarie 2017 – august 2018, Marian Iorga, în aceeaşi calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziţionarea, la preţuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziţioneze. În schimbul acestor ‘servicii’, inculpatul le-ar fi promis că îşi va folosi influenţa asupra unor subordonaţi care aveau în lucru cauze penale sau petiţii ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceştia să le soluţioneze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuţiile lor de serviciu”, arată DNA.

În acest context, Iorga ar fi obţinut suma totală de 4.000 euro de pe urma a trei “tranzacţii” efectuate în condiţiile de mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Călăraşi cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version