Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

DNA: Inspectori ANAF Ilfov, trimişi în judecată pentru luare de mită

Mirela Zeca și Cristian Roşca, inspectori la ANAF Ilfov, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită.
 
Unul dintre ei a încheiat însă cu anchetatorii un acord de recunoaștere a vinovăției, astfel că va primi doar o condamnare cu suspendare.
 
 
Potrivit DNA, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a Mirelei Zeca, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF Ilfov, pentru luare de mită.
 
În aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Florin Cristian Roşca, fost inspector principal ANAF, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, acesta fiind de acord să i se aplice o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare sub o supraveghere de patru ani.
 
La data de 17 august, în contextul efectuării unui control, Mirela Zeca şi Florin Cristian Roşca ar fi primit suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru ca în raportul de inspecţie fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluţionării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei să constate că firma este îndreptăţită să primească aceşti bani.

Roşca i-ar fi promis omului de afaceri şi că îşi va exercita influenţa, pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra conducerii ANAF Ilfov, pentru a fi aprobat raportul de inspecţie fiscală.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

13 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv