Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara anunță, luni seara, trimiterea în judecată a inculpaților Eugen Silviu Poșiar și Elena Corina Iliuță.

Poșiar, fost medic primar în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv fiind acuzat de comiterea a două infracțiuni de luare de mită, două infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de fals intelectual, ambele comise în formă continuată.

Elena Corina Iliuță, fostă asistentă medicală la același spital, a fost trimisă în judecată în stare de libertate, fiind acuzată de comiterea a două infracțiuni de fals intelectual, ambele comise în formă continuată.

Conform procurorilor DNA, ‘în contextul în care, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-a constatat o intensificare a preocupărilor legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu, în calitatea menționată, a primit de la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat în modalitatea amintită, suma totală de 3.400 lei.

De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleași persoane 300 lei și o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale.

Pentru a crea aparența că persoanele respective sufereau de afecțiuni care permiteau această modalitate de încetare a raporturilor de serviciu, medicul Poșiar Eugen Silviu și asistenta Iliuță Elena Corina au făcut mențiuni nereale în dosarul medical al celor două persoane (internări fictive, presupuse proceduri medicale, etc.)

În cauză s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului în ceea ce privește sumele de bani ridicate de la inculpatul Poșiar Eugen Silviu, respectiv 156.950 de euro, 6.480 lei, precum și asupra a două monede din metal prețios în valoare de 5.200 lei’.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Timiș.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version