Un cuplu din Iași a reușit, fără să fi absolvit măcar clasele primare, să  prejudicieze bugetul de stat cu aproape jumătate de milion de lei, iar instanța de fond a aplicat în acest caz o sentință surprinzătoare.

”În temeiul dispoziţiilor art. 86, indice 3, aliniatul 3 Cod penal din 1969, le impune inculpaţilor Stănescu Maria şi Stănescu Dragoş obligaţia de a urma un curs de învăţământ primar de minimum patru clase. Supravegherea îndeplinirii măsurilor şi obligaţiei stabilite se realizează de către Serviciul de Probaţiune Iaşi“, au decis magistraţii de la Tribunalul Iaşi.

Pe lângă aceasta, instanţa i-a condamnat pe ambii soți la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală în formă continuată, relatează corespondentul Mediafax.

Judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, obligându-i pe soții Stănescu, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Drăguţu Occidental SRL, prin lichidator, la plata unor despăgubiri în valoare totală de 453.148 de lei.

Procesul a început în 23 iunie 2017.

Decizia instanței de fond nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Iaşi.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version