Cum vin alegerile, hop și dosarele criminalilor politici! Ion Iliescu va fi vizitat de procurorii militari la domiciliu, vineri, pentru a-i aduce la cunoștință că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990, deoarece la vârsta lui de 94 de an fostul președinte inculpat se poate deplasa la Parchetului General.

În schimb, sunt citați pentru joi dimineaţa, la Parchetul General, fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu.

De asemenea, sunt aşteptaţi la Parchetul General general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, amiral (rez.) Emil „Cico” Dumitrescu, Cazimir Ionescu, Adrian Sârbu şi Miron Cozma.

Ancheta se reface în acest dosar, după ce probele strânse de anchetatori în rechizitoriul trimis instanței în iunie 2017 au fost anulate de judecătorul Constantin Epure de la camera preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a decis că procurorii i-au încălcat dreptul la apărare lui Ion Iliescu.

DOCUMENT. MOTIVARE: Dosarul Mineriadei, retrimis procurorilor pentru că i-au încălcat dreptul la apărare lui Iliescu

Dosarul Mineriadei a fost redeschis și trimis în judecată în iunie 2017, după ce România a pierdut mai multe procese la CEDO deoarece nimeni nu a fost tras la răspundere pentru incidentele petrecute în 13-15 iunie 1990.

Procurorii militari spun că patru persoane au murit prin împușcare, aproape 1.300 au fost rănite și 1.242 de au fost reținute pe motive de ordin politic, la Mineriada din iunie 1990.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version