“Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecători, cu respectarea art. 32 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr. 207/2018”, au decis, cu majoritate de voturi, judecătorii CCR. 

Condamnatul penal Liviu Dragnea a învins: CCR a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ÎCCJ trebuie să pună în aplicare “de îndată” noua Lege 304/2004 modificată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE cu sprijinul UDMR,, adică să tragă la sorți alte completuri de 5 judecători, astfel că procesul liderului PSD se reia de la zero înainte de a fi început judecarea apelului.

Este vorba despre apelul în dosarul în care Dragnea a fost condamnat în 21 iunie, de către instanța de fond – Completul de 3 judecători al ÎCCJ – la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Completul de 5 judecători care judecă apelul în acest dosar a fost ales la începutul acestui an, pe formula veche: 4 judecători aleși, plus președintele ÎCCJ, obligatoriu.

Acum, potrivit modificării Legii 304/2004 de către majoritatea PSD și ALDE cu sprijinul UDMR, promulgată de președintele Klaus Iohannis, toți cei 5 judecători vor trebui trași la sorți. 

Judecarea nu a început încă, deoarece Completul de 5 judecători repartizat lui Dragnea a dat două amânări, de câte o lună. Prima – în 8 octombrie pentru 5 noiembrie, pe motiv că Dragnea nu are avocat, iar a doua, pentru 3 decembrie, la cererea avocaților angajați de inculpat, care au invocat faptul că nu au avut timp să studieze dosarul.

Dragnea va petrece liniștit Crăciunul și Revelionul

Încă o amânare a apelului în dosarul “Bombonica”: Avocații lui Dragnea n-au avut timp să-și pregătească apărarea
 
 
Tudorel l-a trimis pe crescătorul de struți – înscăunat secretar general al Guvernului Dăncilă – să susțină interesul personal al șefului său de partid în fața judecătorilor constituționali
Penalii, între ei: Toni Greblă pledează în fața CCR pentru ca Dragnea să aibă alt complet de judecată la ÎCCJ
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version