Liderul PSD își poate vedea liniștit de mitingul megalomanic de intimidare a judecătorilor!

Completul de 3 judecători al ÎCCJ a amânat vineri pentru 21 iunie sentința în dosarul “Bombonica”, în care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat la instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual.

Motivul amânării pentru a treia oară a deciziei – care nu va fi definitivă – este că avocații au mai depus niște înscrisuri la dosar iar instanța trebuie să le analizeze – deși rămăsese în pronunțare încă de acum o lună.

Procurorii DNA au cerut ca Dragnea să fie condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare instigare la abuz în serviciu și la 2 ani și 6 luni pentru instigare la fals intelectual.

În plus, reprezentanții DNA au solicitat instanței supreme să anuleze suspendarea pedepsei de 2 ani primită de liderul PSD în anul 2014 pentru fraudarea referendumului din 2012 și cumularea ei cu noua pedeapsă, deoarece a recidivat în termenul de încercare de 4 ani.

Dragnea este acuzat de DNA că a intervenit pe lângă soția pe vremea când el era președintele PSD Teleorman iar ea șefa Direcției de Protecția Copilului, să-i plătească din bani publici două angajate la partid.

Concret, acestea aveau contract de muncă la Protecția Copilului, dar ele au lucrat timp de 2 ani la Organizația PSD Teleorman.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version