Fostul lider PSD Liviu Dragnea nu scapă din închisoare, dar mai are o șansă, dacă va contesta decizia Judecătoriei Sectorului 5, iar instanța superioară – Tribunalul București – îi va admite cererea de eliberare condiționată, respinsă, marți, a doua oară, după sentința similară din august anul trecut, pronunțată însă de Curtea de Apel București.

Potrivit hotărârii Judecătoriei Sectorului 5, Liviu Dragnea poate formula o nouă cerere de eliberare condiționată după data de 27 iunie.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței.

Dragnea, încarcerat la Penitenciarul Rahova, a fost audiat de către magistrați prin videoconferință.

„Îndeplinesc condiţiile. Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine”, le-a spus el magistraților, dar nu i-a convins.

Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului  Teleorman.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version