Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au decis, definitiv, eliberarea condiţionată a lui Dragoş Ciupercescu, autorul atacului terorist de la Liceul Jean Monnet, din Bucureşti, din noiembrie 2002.

inchisoare, penitenciar, puscarie - foto MJ Cristian Movila

Ciupercescu a fost condamnat în 2007 la 18 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de furt calificat, rupere de sigilii, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive, tentativă la infracţiunea de omor calificat, tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav, distrugere şi acte de terorism.

Fost angajat al Ministerului Apărării Naţionale, Ciupercescu a fost eliberat din funcţie în 1999. În august 2002 a furat mai multe grenade, focoase şi cartuşe din depozitul de muniţii al UM 01348 Bucureşti.

Una dintre grenade a fost detonată în noiembrie 2002, în faţa Liceului Jean Monnet, din Bucureşti. Cinci elevi au fost răniţi în urma incidentului respectiv.

Culmea este că, iniţial, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 i-au refuzat lui Ciupercescu eliberarea condiţionată dar, în cele din urmă, magistraţii de la Tribunalul Ilfov au trecut peste decizia iniţială şi i-au asigurat teroristului eliberarea condiţionată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version