Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a fost trimisă în judecată în dosarul “Gala Bute” pentru luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene.

udrea  28

Udrea urmează să fie audiată marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un nou termen al dosarului respectiv, iar fostul ministru al Dezvoltării anunţă că nu mai are răbdare să asiste la acest spectacol şi este gata să spună adevărul despre dosarul respectiv. Astfel că fostul ministru al Dezvoltării recomandă tuturor să fie atenţi la “dezvăluirile pe care le voi face mâine (n.r. – marţi). Cei care vor să ştie adevărul referitor la cazul acesta trebuie să asculte declaraţia mea. Mâine dau declaraţie în cel mai mediatizat şi controversat dosar de după Revoluţie”.

Udrea consideră că dosarul poartă în mod eronat numele de “Gala Bute”, “pentru că nu are nimic în comun cu marele sportiv sau cu evenimentul în sine. Este un dosar centrat pe mine şi pornit pe repede înainte în 2 februarie 2015, la trei zile după ce am făcut celebrele denunţuri la adresa domnului Coldea şi doamnei Kovesi şi în care s-au formulat împotriva mea nu mai puţin de patru cereri de arestare preventivă, într-un avânt nemaiîntâlnit nu în Parlamentul României, dar nici măcar în cel din Congo. Deci corect ar fi fost ca dosarul să se numească Elena Udrea, pentru că e special inventat pentru a mă înfunda pe mine”.

Într-un scurt rezumat al dosarului, din punctul ei de vedere, Udrea aminteşte că “este un dosar în care am fost arestată timp de 72 de zile, pentru abuz în serviciu în promovarea României în cadrul Galei de Box unde a boxat şi Lucian Bute şi pentru trei fapte de luare de mită “dovedite” exclusiv!!! cu declaraţiile/denunţurile celor care au fost prinşi că au luat bani de la doi oameni de afaceri şi care, obligaţi fiind astfel să-şi recunoască faptele, au spus că de fapt mi i-au dat mie. Declaraţii care se contrazic flagrant între ele, iar cine a văzut audierea celor trei, a putut să constate cât de mincinoase sunt. Dar, ei au rămas liberi, acum nu au nicio interdicţie, în timp ce eu am fost arestată preventiv, în arest la domiciliu, iar acum sunt sub control judiciar, cu o mulţime de restricţii şi “vedeta” unui dosar penal. Este un caz etalon pentru cum se fac astăzi dosare în România şi, care a marcat debutul justiţiei “de tip nou”, de tip spectacol cu cătuşe pentru epurarea clasei politice de politicienii indezirabili, incomozi şi care nu pot fi controlaţi de Sistem”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version