Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a ajuns luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiată, ca martor, în dosarul ANRP.

udrea 30

Este vorba despre dosarul în care membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, printre care Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, Crinuţa Dumitrean, Remus Baciu sau Sergiu Diacomatu, dar şi Dorin Cocoş şi Alin Cocoş au fost acuzaţi că l-au ajutat pe afaceristul Gheorghe Stelian, de asemenea trimis în judecată, să obţină peste 377 de milioane de lei pentru un teren supraevaluat cu 263,3 milioane de lei.

Cu această ocazie, Elena Udrea nu a ezitat să-i închine osanale şi să o apere pe buna sa prietenă, Alina Bica. “În Guvern, Alina Bica era văzută ca o profesionistă desăvârşită, rea, în sensul unui tehnocrat căruia nu puteai să îi ceri să facă ceva dacă era împotriva convingerilor ei. Cu ea se discuta în Guvern mai mult decât cu ministrul Justiţiei. Noi, în Guvern, de multe ori doream să facem lucruri politice şi ne loveam de refuzul Alinei Bica. Ea invoca mereu texte de lege şi nouă ni se părea că este exagerată. Nimeni nu îşi permitea să îi ceară Alinei Bica să îşi modifice punctul de vedere, nici măcar prim-ministrul. Discutam cu argumente juridice şi dacă nu aveam contraargumente legale, rămânea ca ea. Niciodată nu am auzit ceva critic referitor la activitatea Alinei Bica”, a spus Elena Udrea în faţa magistraţilor.

Ulterior, după ce a ieşit din sediul ÎCCJ, Udrea şi-a continuat discursul pro-Bica în faţa jurnaliştilor: “Noi o vedeam ca fiind foarte rea, pentru că eram în Guvern oameni politici care voiam să luăm decizii politice şi Alina Bica se ridica şi spunea mereu — asta nu se poate, asta nu se poate. Nimeni nu îşi permitea să îi spună Alinei Bica să îşi modifice punctul de vedere. Eu am fost şi sunt prietenă cu ea, acum mai mult decât înainte. Niciodată eu nu mi-aş fi permis să îi spun Alinei Bica să facă într-un fel sau altul. Cum a ajuns aici? Păi, odată pentru că nu făcea pe plac nimănui dacă era împotriva convingerilor ei, indiferent cine ar fi cerut, de la prim-ministru la şefii SRI. Dacă nu era legal, Alina Bica nu făcea şi probabil că a deranjat”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version