Elena Udrea a fost dată în urmărire generală de Poliția Română, joi, după ce a dispărut chiar înainte de pronunțarea sentinței definitive, prin care judecătorii ÎCCJ i-au respins contestația în anulare.

Eșec după eșec din partea judecătorilor ÎCCJ, plătiți cu salarii uriașe (înainte de pensii speciale), care au lăsat-o să plece din țară și abia apoi au pronunțat decizia de menținere a condamnării inițiale de 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a plecat din țară joi dimineață, prin vama Giurgiu, cu câteva ore înainte de pronunțarea deciziei definitive. Evident, o coincidență, la fel ca în iunie 2018 când a fugit în Costa Rica și abia apoi a primit condamnarea…

Avocatul ei, Tudorel Toader – fost ministru al Justiției în guvernele PSD -, a transmis, după pronunțarea deciziei de către instanță, că Elena Udrea se află acasă și așteaptă sentința.

Însă polițiștii nu au găsit-o și au dat-o în urmărire națională, urmând să fie dată și în urmărire internațională, prin Interpol, pentru sustragerea de la executarea pedepsei.

„Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 15,30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieşit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineţi, anterior momentului pronunţării de către instanţă a sentinţei definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunţării instanţei, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicţii”, a transmis Poliţia Capitalei, cu precizarea că „se continuă activităţile specifice pentru depistarea şi încarcerarea persoanei”.

Numai că acum a plecat „la sigur”. Udrea va scăpa fără probleme de executarea pedepsei cu închisoare, dacă a fugit în Italia, unde își face veacul și o altă condamnată de lux, Alina Bica, fosta șefă a DIICOT (instituție ținută de aproape 2 ani fără procuror-șef, de președintele Klaus Iohannis, după demisia Giorgianei Hosu al cărei soț a fost condamnat pentru corupție în plină instanțță).

Udrea rămâne cu condamnarea de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, după 7 ani de proces și fuga în Costa Rica
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version