În urma perchezițiilor de miercuri de la Primăria Capitalei, procurorii DNA au declanșat urmărirea penală față de un fost consilier personal al primarului interimar Ștefănel Dan Marin (UNPR), față de fostul șef al Direcției Generale Achiziții, față de doi foști experți și de doi foști șefi de servicii, pentru infracțiunile de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Cei 6 inculpaţi au fost, la data faptei, reprezentanţi ai Comisiei de evaluare/negociere din cadrul Primăriei municipiului Bucureşti:

  • CONSTANTINESCU OCTAVIAN CLEMENT, la data faptei preşedinte cu drept de vot al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de consilier personal al Primarului General,
  • STOIAN TEODORA, la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de Şef Serviciu Direcţia Contracte,
  • CÎMPEANU CARMEN, la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de Şef Serviciu Evidenţă Achiziţii Externe,
  • OLARIU RODICA la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de Expert-Direcţia Contracte
  • SLABU CRISTINA, la data faptei membru al Comisiei de evaluare/negociere, ocupând funcţia de Expert-Direcţia Contracte,
  • MINCU DANIELA, la data faptei director general al Direcţiei Generale Achiziţii, Fiecare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul”. 

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală și față de un patronul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri, se arată într-un comunicat DNA.

În perioada martie 2015-august 2015, cinci dintre inculpați, consilierul Primarului Capitalei, cei doi experți și cei doi șefi de servicii, în calitate de membri ai comisiei de evaluare desemnați pentru atribuirea unui acord-cadru de servicii de evaluare imobiliară a bunurilor imobile în domeniul public/privat sau aflate în administrarea municipiului București și inculpata Mincu Daniela, director general al Direcției Generale Achiziții, ar fi încălcat dispozițiile legale în cazul a două proceduri de atribuire a Acordului-cadru, respectiv licitație deschisă și negociere.

Aceștia nu ar fi transmis spre publicare un anunț de participare, nu ar fi asigurat un tratament egal și transparent între operatorii economici, stabilind firma câștigătoare deși aceasta nu îndeplinea cele 3 cerințe minime de calificare pentru atribuirea Acordului Cadru.

La rândul său, reprezentantul firmei câștigătoare ar fi prezentat date false, inexacte ori incomplete referitoare la experiența în domeniu.

Faptele descrise ar fi produs  Primăriei Municipiului București o pagubă în valoare de 724.424 lei cu TVA lei  și un folos necuvenit în același cuantum firmei câștigătoare.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În perioada septembrie 2015 – noiembrie 2015 , primar general al Capitalei a fost Stefănel Dan Marin (UNPR).

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version