Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anunță, luni, trimiterea în judecată a Imolei Kiss, fost director economic la Primăria Târgu Mureș.

Imola Kiss (sursa foto zi-de-zi.ro)

Imola Kiss a fost trimisă în judecată în stare de libertate, fiind acuzată de comiterea infracțiunii de luare de mită.

Conform procurorilor DNA, “în data de 01 septembrie 2010, inculpatul Kiss Imola, în calitate de director economic în cadrul Primăriei municipiului Tîrgu Mureș, a pretins suma de 10.000 euro de la un om de afaceri, pentru sponsorizarea unei competiții internaționale de fotbal în sală.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru ca, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, să efectueze demersurile necesare astfel încât instituția publică să achite facturile emise de societatea omului de afaceri în contextul derulării unor contracte de execuție lucrări pe raza municipiului Târgu Mureș (reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe, modernizarea unor unități de învățământ etc.)”.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Mureș. Imola Kiss a mai fost trimis în judecată într-un dosar penal în 2015, fiind acuzată de abuz în serviciu, respectiv că l-ar fi ajutat pe primarul Dorin Florea să finanțeze ilegal echipa de fotbal ASA Târgu Mureș.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version