Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Brașov din partea PNL, Aristotel Căncescu, a fost condamnat definitiv, marți, la 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru mai multe fapte de corupție, comise în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014.

Pronunțarea sentinței a fost amânată de două ori de judecătorii Curții de Apel Brașov.

Căncescu a fost trimis în judecată de DNA, în decembrie 2014, pentru abuz în serviciu (5 infracţiuni), luare de mită, spălare de bani, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Alături de acesta au mai fost trimise în judecată alte zece persoane, între care şi fostul deputat PC Ioan Diniţă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2007, Consiliul Judeţean Braşov a încheiat două contracte de întreţinere a drumurilor şi de deszăpezire cu societatea comercială Gotic SA Braşov, reprezentată de Diniţă, precum şi cu firma Ramb Sistem, pentru amenjarea Complexului de Agrement de sub Tâmpa şi a terenurilor de sport de la Colegiul „Andrei Şaguna”, în toate cazurile preţul iniţial crescând de mai multe ori.

Ridicat cu mascații și încarcerat la Penitenciarul Codlea

După pronunțarea sentinței definitive, Aristotel Căncescu a fost ridicat de la domiciliu, marți după-amiază, de polițiștii Stațiunii Râșnov, și dus la Penitenciarul Codlea.

Pe 30 aprilie 2020, Căncescu fusese condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare.

În același dosar, Tribunalul Brașov l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pe Ion Diniță, fost deputat PC Brașov.

Acum, judecătorii Curții de Apel Brașov i-au aplicat o pedeapsă mai blândă lui diniță: 3 ani de închisoare cu suspendare, potrivit portal.just.ro

Șef al CJ Brașov timp de 16 ani (4 mandate)

Traseist politic (FSN, PDSR, PD, PNL), Aristotel Căncescu a încercat să deturneze filiala locală a Partidului Ecologist, la alegerile locale din 2020,  iar mai apoi a candidat fără succes pe listele ALDE – partid rupt din PNL de Călin Popescu Tăriceanu.

Căncescu a fost membru PNL din anul 2001 până în iunie 2017. A fost senator două mandate, preşedinte al CJ Brasov timp de 4 mandate (16 ani) şi preşedinte al Ligii aleşilor locali până în 2015.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version