Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat miercuri, definitiv, la un an de închisoare cu executare pe fostul deputat Florin Popescu.

florin-popescu2-550x370

Florin Popescu a fost găsit vinovat de conflict de interese şi fals în declaraţii în dosarul în care era acuzat că “în perioada august 2008 — noiembrie 2010, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a semnat 7 acte adiţionale la un contract de lucrări încheiat între CJ şi societatea comercială Procor SA, la care acesta, împreună cu tatăl şi fratele său, a deţinut calitatea de acţionar până la data de 14 iulie 2008, precum şi un contract de lucrări, încheiat cu aceeaşi societate comercială, realizând, în mod indirect, un folos material atât pentru sine, cât şi pentru rudele sale”.

În plus, procurorii îl acuzau pe Popescu că “a asigurat disponibil bănesc pentru SC Procor SA, necesar, între altele, pentru achitarea drepturilor salariale pentru tatăl său (perioada august 2008 — iunie 2009), în sumă de 10.383 lei, şi, respectiv, pentru fratele său (perioada august 2008 — mai 2010), de 3.537 lei”.

Iniţial, fostul deputat fusese achitat, dar magistraţii au admis, în cele din urmă, apelul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi l-au condamnat pe Florin Popescu la un an de închisoare cu executare.

Pedeapsa i se va adăuga ca spor, Popescu fiind deja încarcerat după ce a primit o condamnare de 2 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care era acuzat că a cerut şi primit zeci de tone de pui grill de la un afacerist pentru a le distribui în scop electoral la alegerile locale din 2012.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version