Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Plenul Camerei Deputaţilor decide asupra ridicării imunităţii lui Bănicioiu/

Breaking News:
 

Fostul director al Spitalului „Malaxa”, Florin Secureanu, trimis în judecată în al doilea dosar

Judecat deja pentru fapte de corupție, fostul director al Spitalului „Malaxa”, Florin Secureanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, marți, într-un nou dosar, pentru 5 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, dintre care două săvârşite în formă continuată.

sursa foto romaniatv.net

Împreună cu el a fost deferit justiției reprezentantul unor societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de celălalt inculpat.

Banii respectivi ar fi fost achitaţi atât în contextul unor operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale, cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mare faţă de cele de achiziţie, se arată în unui comunicatul DNA.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin lui Secureanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată de DNA, în luna mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită.

18 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv