Fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, actual deputat, este urmărit penal alături de patru foști subalterni – directori din primărie.

Procurorii DNA îi acuză de abuz în serviciu, privind stabilirea tarifelor pentru firma de salubrizare Romprest, și au stabilit un prejudiciu uriaș, de 944 de milioane de lei.

Cei patru foști subalterni ai fostului edil sunt:

  • Bogdan Pițigoi, la data faptei director executiv al Direcției Investiții din cadrul Primăriei Sector 1
  • Dorinele-Anca Ludu, la data faptei director executiv Direcția Management Economic
  • Ovidiu-Nicolae Fulgeanu, la data faptei director executiv Direcția Juridică și Resurse Umane

De asemenea, este urmărit penal  Cosmin-Marius Fodoroiu, la data faptei director executiv al Direcției Investiții, pentru complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

DNA a început urmărirea penală și împotriva a trei persoane fizice cu următoarele funcții, la data faptelor:

  • director executiv al unei societăți comerciale, pentru abuz în serviciu
  • director operațional al unei societăți comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu și înșelăciune, în formă continuată
  • director general adjunct al unei societăți comerciale, pentru înșelăciune, în formă continuată.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre directori ai firmei de salubrizare Romprest.

Fapte

„În cursul anului 2012 s-ar fi procedat, cu încălcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1 București, încheiat în anul 2008, s-ar fi acceptat la plată facturi cu tarifele ajustate în anul 2012 și la un moment ulterior unei decizii executorii a Curții de Conturi care solicitase în 2016 recuperarea sumelor achitate în plus.

În perioada mai 2017-16.09.2019, în contextul demersurilor efectuate de societatea comercială pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, care face obiectul contractului de delegare menționat, Unitatea Administrativă Teritorială Sector 1 ar fi fost indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase reprezentată de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamentează solicitările societății de modificare a tarifelor.

Acest lucru s-ar fi realizat în scopul obținerii pentru societatea comercială a unui folos patrimonial injust, în condițiile în care cheltuielile din evidența contabilă ce trebuiau luate în calcul în procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate în fundamentările tarifelor modificate”, precizează DNA.

Conform procurorilor DNA, prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 București în cuantum de 944.575.696 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea respectivă.

DNA precizează că în acest dosar sunt vizate și alte persoane.

Percheziții DNA, aplaudate de Clotilde Armand: „Bănci şi coşuri de gunoi la preţuri astronomice”

Daniel Tudorache, trimis în judecată în „dosarul diamantelor”

Deputat ales pe listele PSD (partid din care s-a autosuspendat, pentru a nu-i strica imaginea cu vizitele la DNA), Tudorache a fost trimis deja în judecată în „dosarul diamantelor”, în 2 martie, pentru trafic de influență și spălare a banilor.

El este acuzat că ar fi deschis conturi pe numele fostei soții și al menajerei sale, cumpărând imobile în valoare de 305.000 euro și 470.000 lei, precum și bijuterii, inclusiv diamante de aproximativ două milioane de euro.

Tudorache este cercetat și într-un al treilea dosar, cel privind achiziționarea de tablete pentru elevi, în care au fost efectuate joi 38 de percheziții.

DNA: 38 de percheziții în București și Ilfov. Vizat și fostul primar Tudorache
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version