Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate anunţă că l-au prins pe Marko Attila Gabor, fost secretar de stat şi fost deputat, în conflict de interese.

marko

Marko Attila Gabor ar fi comis infracţiunea respectivă în perioada în care era secretar de stat. Atunci, Marko Attila Gabor “a semnat patru contracte şi un act adiţional, încheiate între Secretariatul General al Guvernului — Departamentul Relaţii Interetnice şi Asociaţia Juriştilor Maghiari din România (în cadrul căreia el deţinea calitatea de membru), privind finanţarea din fonduri nerambursabile a unor proiecte derulate de această asociaţie, precum şi documente ce au stat la baza încheierii acestor contracte. De asemenea, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a proiectelor, Marko Attila Gabor a semnat documente ce au stat la baza încheierii celor patru contracte de finanţare. În plus, Marko Attila Gabor a beneficiat de programul de formare profesională din cadrul proiectelor derulate de Asociaţia Juriştilor Maghiari din România şi finanţate de Secretariatul General al Guvernului — Departamentul Relaţii Interetnice, participând, în calitate de jurist, la conferinţele organizate de Asociaţia Juriştilor Maghiari din România”.

Inspectorii ANI au sesizat procurorii în legătură cu anchetarea acestui caz. Vă reamintim că Marko Attila Gabor a dispărut din ţară în urmă cu aproape un an şi jumătate.

Gabor a fost implicat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarele ANRP. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă, fostul deputat dispărând de la domiciliu. Există informaţii că Marko Attila Gabor s-ar fi refugiat la Budapesta, unde s-ar ascunde cu largul concurs al autorităţilor maghiare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version