Magistrații de la Curtea de Apel București l-au condamnat vineri la 7 ani de închisoare pe fostul senator Cătălin Voicu.

sursa foto incentru.ro

Decizia este una definitivă, Voicu fiind găsit vinovat de comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. El a mai fost condamnat la o pedeapsă de 7 ani, în anul 2014.

Cătălin Voicu nu se va întoarce însă în închisoare, deoarece instanța i-a contopit pedepsele, iar el deja a fost eliberat condiționat după 3 ani de detenție.

În aceste condiții, constatăm că infractorii cu mai multe dosare scapă mai ieftin decât cei cu unul singur. 

Salvat la CAB, unde șefa Secției I Penale a fost până acum 12 zile soția lui Florin Costiniu, condamnat în primul dosar al lui Voicu 

Sentința aberantă prin care, după cele două condamnări, infractorul Cătălin Voicu nu va mai face nicio oră zi de pușcărie este dată de Curtea de Apel București, unde șefă a Secției I penale a fost până în 14 iunie Viorica Costiniu, soția lui Florin Costiniu – fost senator PSD și fost dșef de secție la ÎCCJ -, condamnat la 4 ani cu suspendare în primul dosar al lui Voicu. 

Viorica Costiniu s-a pensionat, dar a rămas președintele onorific al AMR.

Tot la Curtea de Apel București a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare Radu Mazăre – în primă instanță, în dosarul cu prejudiciul de 114 milioane euro.

Sume confiscate

În februarie anul trecut, magistrații de la prima instanță, respectiv de la Tribunalul București, îl condamnaseră pe Voicu la 5 ani de închisoare.

Între timp, însă, magistrații de la Tribunalul București au realizat că infracțiunea de care este acuzat Voicu este concurentă cu cea pentru care fostul senator a fost condamnat în 2012 la 7 ani de închisoare.

Astfel s-a stabilit că fostul senator să fie condamnat la pedeapsa cea mai mare, respectiv 7 ani de închisoare, decizie menținută acum de Curtea de Apel București. În plus, Voicu rămâne fără 200.000 de euro și 119.000 de lei, sume confiscate de autorități, și are de achitat, împreună cu ceilalți inculpați, daune totale de aproape 1,4 milioane de euro către SC Servicii Energetice Moldova SA.

Voicu a fost trimis în judecată în noiembrie 2014, fiind acuzat că a intervenit pe lângă Nicolae Coroianu, directorul Electrica, și Petru Andronache, directorul economic al Electrica, pentru ca această instituție să încheie contracte în condiții preferențiale cu firma Tech Safety.

Așa a ajuns Electrica să spargă aproape 14,8 milioane de lei, fără TVA, pe achiziționarea de produse din domeniul protecției muncii la prețuri cu un adaos de 2.500%, de la Tech Safety, deși avea produse pe stoc peste necesar. Mai mult, facturile emise de Tech Safety, 77 în total, erau achitate în regim de urgență.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version