Fostul deputat PSD Vlad Cosma susține că nu a fugit din țară și că revine săptămâna viitoare la audierea la DNA Ploiești, unde a fentat pentru a treia oară procurorii, prin neprezentare – data viitoare urmând să fie adus cu mandat.

Amintim că luni, pe 19 februarie, va fi dată sentința definitivă în dosarul de corupție în care el a fost condamnat de prima instanță (Completul de 3 judecători al ÎCCJ) la 5 ani de închisoare, iar tatăl său, fostul baron de Prahova, Mircea Cosma, 8 ani.

În aceste condiții, Vlad Cosma așteaptă departe de oamenii legii sentința, pentru ca apoi să dispară definitiv.  

“Am plecat într-o vacanţă. Am să mă prezint săptămâna următoare. Nu mi-e frică să merg la DNA”, a spus marți seară, la Antena 3, Vlad Cosma.

El a continuat tirul acuzațiilor, lansate pe nepusă masă duminică seara, amintindu-și de ele la mulți ani (3) după trimiterea sa în judecată:

“Domnul Negulescu, între zecile de dosare, a trimis un dosar pe numele meu la Parchetul General. Am nimerit la un alt stimat domn procuror care, printr-un intermediar, mi-a cerut un sfert de milion de euro pentru a îmi clasa dosarul”.

Cosma a mai afirmat că același procuror i-ar fi spus că ar fi urmat să procedeze în aceeaşi manieră şi cu sora lui, Andreea Cosma.

“Negulescu, ca să nu mă aresteze, a făcut un flagrant în mall, domnul avocat a făcut denunţ domnului procuror”, a spus și Andreea Cosma – deputat PSD, trimisă și ea în judecată pentru corupție -, care i-a sărit în ajutor fratelui.

Vlad Cosma a prezentat o nouă înregistrare pe care a făcut-o procurorilor Mircea Negulescu şi Lucian Onea, susținând că aceștia ar fi încercat să îl convingă pe el şi tatăl lui să facă denunţuri împotriva lui Sebastian Ghiţă.

Cosma jr și-a justificat “interceptarea” făcută chiar în sediul DNA Ploiești, în maniera interlopilor: “Am ajuns ca noi, inculpaţii, să înregistrăm procurorii pentru că încalcă legea”.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version