Agitaţie mare luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde sunt audiaţi, printre alţii, Gabriel Sandu, fostul ministru al Transporturilor, dar şi afaceriştii Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru “NIRO”.

08-cocos-DB_b2c91efbd2

Cei trei sunt implicaţi în dosarul Microsoft, în care au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, dar vor să scape de măsura controlului judiciar.

Atât ministrul Gabriel Sandu, cât şi cei doi cunoscuţi afacerişti mizează pe colaborarea foarte bună avută cu procurorii, până acum, dar şi pe faptul că şi-au recunoscut o parte din acuzaţii şi, evident, au efectuat denunţuri.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, contractul cu Microsoft, din 2004, a fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, el permiţând “deturnarea unui discount de 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României şi plata unor comisioane importante către persoanele implicate”.

De asemenea, procurorii susţin că “contractul-cadru s-a încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale, incovându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real”.

Din această afacere, Cocoş a obţinut, în mod ilegal, un comision de 9 milioane de euro, în timp ce Gabriel Sandu a făcut şi el 4,5 milioane de euro, bani încasaţi în două tranşe.

De remarcat că, pentru a-i impresiona pe magistraţi, Dorin Cocoş s-a prezentat în faţa lor cu cârje, după ce ar fi suferit de curând o intervenţie chirurgicală la menisc.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version