Generalul-maior în rezervă Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la un an şi 5 luni închisoare cu suspendare.

El a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Gherghe a fost condamnat cu suspendare și la instanța de fond, dar Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti a atacat sentința. Nu a obținut însă succes: Instanţa supremă a respins apelul şi a menţinut condamnarea cu suspendare aplicată generalului de Curtea Militară de Apel București în luna septembrie 2021.

Generalul de contrainformații Gherghe (DGIA), condamnat de formă: 1 an și 5 luni cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei 

Potrivit soluţiei primei instanţe, generalul va sta 2 ani şi 6 luni sub supravegherea Serviciul de Probaţiune Ilfov, perioadă în care trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare la Primăria comunei Cornetu sau Şcoala Gimnazială nr. 1 Cornetu.

Iulian Cristian Gherghe a fost trimis în judecată în iunie 2021, de Parchetul General, fiind acuzat că, la data de 27 noiembrie 2018, când avea calitatea de locţiitor al şefului DGIA, şi-a însuşit, fără drept, suma de 179.470 dolari din fondurile ce aparţin acestei structuri militare, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri oficiale.

Banii au fost folosiţi pentru a cumpăra o casă.

Prejudiciul a fost achitat în întregime în cursul urmăririi de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version