Magistrații de la Curtea de Apel Bacău l-au condamnat vineri la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare pe Gheorghe Ștefan Pinalti, fostul primar al municipiului Piatra Neamț.

Decizia este una definitivă, astfel că Pinalti va trebui să se întoarcă la închisoare după ce a fost eliberat condiționat în septembrie anul trecut.

Gheorghe Ștefan a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția de primar și folosirea influenței sau a autorității.

Concret, Gheorghe Ștefan a fost găsit vinovat de faptul că, începând cu 2009, a administrat compania SC Strong Montaj SA, deși a încheiat și a executat contracte vizând realizarea unor lucrări cu diferiți clienți și a achiziționat, de la o serie de furnizori, bunuri și servicii. Aceste operațiuni financiare ca acte de comerț, în efectuarea cărora s-a implicat Gheorghe Ștefan, erau incompatibile cu funcția pe care o deținea, aceea de primar al municipiului Piatra Neamț și erau menite să-i aducă sume de bani necuvenite.

Pinalti controla compania respectivă prin interpuși. În plus, edilul și-a folosit influența pentru ca Strong Montaj să încheie contracte cu autorități din Tazlău, Gherăești și Drăgănești.

Conform adevarul.ro, dosarul Strong Montaj a fost primul în care Pinalti a intrat pe mâna procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, urmărirea penală efectuându-se începând din mai 2014.

Până acum, Pinalti a luat 3 ani și 6 luni în dosarul Microsoft și 3 ani în dosarul Bani pentru partid, însă cele două pedepse s-au contopit și fostul primar de la Piatra Neamț a rămas doar cu cea mai mare dintre ele.

În septembrie 2017, Pinalti a fost eliberat condiționat, după ce a stat efectiv după gratii doar aproape un an și jumătate, respectiv 297 de zile în penitenciar și 235 de zile în arest preventiv.

Acum, el va reveni după gratii, iar problemele sale sunt departe de a se fi terminat. Pentru că mai are trei dosare pe rol, unul pentru obținerea frauduloasă a licenței de emisie a postului Giga TV și două pentru fraudarea Poștei Române.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version