Eliberat condiţionat în urmă cu aproape un an, Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, continuă să aibă probleme cu legea.

(sursa foto rfi.ro)
sursa foto rfiro

Astfel, Becali va fi dus cu mandat la audieri la termenul din 15 februarie al procesului în care personaj principal este afaceristul Puiu Popoviciu.

Dosarul a fost demarat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 2009, în urma unui denunţ pus la cale de însuşi Gigi Becali.

Totuşi, afaceristul a refuzat ulterior să depună mărturie şi a refuzat să jure pe Biblia din instanţă, pe motiv că nu ar fi ortodoxă. Procurorii DNA au cerut acum reaudierea lui Becali, iar magistraţii au dat ordin ca acesta să fie adus la audieri pe 15 februarie.

În dosarul respectiv, Puiu Popoviciu este acuzat de dare de mită şi de complicitate la abuz în serviciu, respectiv că ar fi creat un prejudiciu de peste 335 de milioane de lei.

Becali se ţine tare şi anunţă că nu va depune mărturie decât în cazul în care i se vor aduce Biblie şi cruce cu atestat de la Patriarhie.

Popoviciu este acuzat că a pus mâna în mod ilegal pe o suprafaţă de 224 de hectare din zona Băneasa. Gigi Becali a afirmat în mai multe rânduri că rivalul său a făcut investiţia din Băneasa având la bază o inginerie imobiliară frauduloasă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version