Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că va depune plângere penală pentru „semnături false” pe moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR și care ar dărâma Guvernul Cîțu.

Demersul Alinei Gorghiu vine după ce PNL a eșuat în încercarea de a obține un termen de 2 săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiune.

LIVE. PNL cere 2 săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea USR PLUS-AUR; adică până după congres

Gorghiu a anunțat, inițial, că PNL va cere din nou un vot în Birourile Permanente pe cererea de verificare a semnăturilor. Ea nu recunoaște rezultatul votului, susținând că nu a fost cvorum.

Au fost numai 9 voturi „pentru” (PNL și UDMR), iar 7 – împotrivă (USR PLUS și AUR) și 2 abțineri (din partea Minorităților – Ovidiu Ganț – și a lui Ludovic Orban). 

Însă Gorghiu nu ia în considerare cele două abțineri:

„Noi consideram ca votul de 9-7 insemna că solicitarea trebuie analizată de comisia de statut. Regret ca domnul Orban tine trena USR-AUR, prin abtinerea de la vot. Girează semnături false sau scanate, lucru care arată un demers politic neserios. Dacă nu se va trimite la comisia de regulament solicitarea, PNL in primul BPR va repune in discuție cererea”.

Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Alina Gorghiu a anunțat că va depune plângere penală împotriva USR PLUS, pentru „semnături false” pe moțiune.

Numai că Gorghiu îl are dușman chiar pe liderul PNL, Ludovic Orban, care a declarat că procedurile pentru ca moțiunea să ajungă să fie citită în Parlament merg mai departe: 

„Se putea verifica într-o singură oră legalitatea semnăturilor. Conform Regulamentului, moțiunea trebuie citită în 5 zile de la depunere. Dacă nu voi reuși să obțin cvorumul în acest timp, voi considera că mi-am îndeplinit misiunea și voi informa Guvernul asupra depunerii moțiunii. (…) Nicio majoritate parlamentară nu a împiedicat o moțiune de cenzură. Cenzurarea dreptului constituțional este un lucru pe care nu pot să-l accept”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version