Acuzat că a plătit informaţii privind oferta CFR Marfă, contracandidata firmei sale GFR la licitaţia organizată de Compania de Energie Oltenia, afaceristul Gruia Stoica a ajuns la sentinţa finală, care va fi pronunţată în 26 ianuarie.

gruia

Prima instanţă l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare dar el a atacat cu recurs decizia şi acum a ajuns în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Marţi a avut loc ultimul termen din acest proces. Procurorii DNA cer maximul pedepsei, respectiv 7 ani de închisoare, dacă judecătorii îl vor judeca după Noul Cod Penal, sau 10 ani de închisoare, după Codul Penal existent în momentul în care Stoica a comis infracţiunile.

În schimb, afaceristul se declară nevinovat şi spune că există specialiştii care sunt siguri că probele aflate la dosar sunt contrafăcute.

Apărătorii lui Gruia Stoica au pus accent pe imaginea de om curat a afaceristului, Stoica plătind peste 200 de milioane de euro impozite la stat, de-a lungul timpului, şi executând diferite acţiuni de filantropie.

3 milioane de euro pentru a afla oferta CFR Marfă

Totuşi, să ne amintim că procurorii DNA au oprit licitaţia chiar în momentul depunerii plicurilor cu oferte, având probe clare împotriva patronului GFR care a “candidat” şi la privatizarea CFR Marfă.

Concret, Gruia Stoica a pus la bătaie 3 milioane de euro pentru a afla, prin intermediul avocatului Doru Boştină, oferta contracandidatului său la licitaţie – CFR Marfă. În acest fel, afaceristul ar fi pus mâna pe un contract de peste 100 de milioane de euro dacă îşi adjudeca licitaţia respectivă. Întâmplător sau nu, directorul de la acea vreme al CFR Marfă a făcut atac cerebral şi a murit.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version