Procurorii DIICOT anunţă că, în urma unor percheziţii efectuate, miercuri, în Suceava şi Harghita au reuşit să destructureze o grupare de traficanţi de etnobotanice.

etnobotanice

Cei 22 de suspecţi acţionau în special pe raza municipiului Rădăuţi, iar jumătate dintre ei au fost prinşi chiar în flagrant în timp ce comercializau peste opt kilograme de substanţe interzise ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Conform procurorilor DIICOT, “s-a reţinut că liderul grupării a comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise (ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe), cu suma de 25 de lei pliculeţul. Membrii grupului infracţional organizat au fost sprijiniţi, în activitatea lor infracţională, de către partenerele de viaţă (soţii şi concubine). În timp, în gruparea infracţională au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite săgeţi, care au comercializat substanţele interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 de lei la 40 de lei. În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere era de peste 300. Au fost identificate bunuri imobile achiziţionate sau construite de către liderii grupului infracţional organizat, reprezentând terenuri şi case, 15 autoturisme de lux, precum şi conturi bancare deschise în insulele Marshall, Belize şi Ungaria în care aceştia au trimis sume importante de bani”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version