Fostul procuror-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, în prezent vicepreședintele CSM, l-a atacat la scenă deschisă pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, marți, la prezentarea de către procurorul general Gabriela Scutea a bilanțului activității Ministerului Public.

Horodniceanu i-a acuzat deopotrivă și pe cei din PSD, pentru modificarea succesivă a Legilor Justiției „așa cum dictau interesele unor lideri urmăriţi penal”.

„Deşi sunt prezent la tribună în calitate de vicepreşedinte al CSM, perioada de referinţă, şi anume 2022, m-a prins ca procuror de execuţie în cadrul DIICOT. În această calitate, m-am confruntat mai întâi cu proiectele, apoi cu modificările legislative din ultimii ani, încheind cu cele din decembrie 2022. Asistăm, din păcate, de o lungă perioadă de timp, la modificări succesive ale legilor Justiţiei în formele lor cele mai variate, aşa cum, în principiu, la un moment dat, conveneau celor care le modificau. Am asistat la modificări succesive ale Codurilor penale şi de procedură penală aşa cum dictau interesele unor lideri urmăriţi penal, intrigaţi de faptul că atunci când săvârşeşti o infracţiune ai putea să şi răspunzi penal”, a spus Horodniceanu.

Justiția lui Iohannis și Predoiu. Scutea: „Pensionările masive au lăsat zeci de parchete cu un singur procuror”

Vicepreședintele CSM a amintit despre defuncta Secţie specială, pe care o consideră o instituţie din interiorul Justiţiei folosită contra magistraţilor incomozi, dar şi despre deciziile controversate ale Curţii Constituţionale.

„Au fost create şi folosite instituţii din Justiţie împotriva Justiţiei înseşi, cu consecinţa unui asalt făţiş asupra unor magistraţii incomozi. Şi de parcă nu erau suficienţi legiuitorii în România, la un moment dat Curtea Constituţională a devenit ea însăşi un legiuitor pozitiv, prin unele decizii pe care le-a emis”, a precizat Horodniceanu. 

Predoiu face pe niznaiul: „Nu pledez pentru o subordonare operativă a procurorilor la ministrul Justiţiei”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version