Complatul de 5 judecători al ÎCCJ a amânat, luni, procesul liderului PSD Liviu Dragnea până pe 20 mai, cu 6 zile înainte de alegerile europarlamentare.

Până atunci, decizia CCR din 19 aprilie privind completurile de 3 judecători poate anula sentința.

Aceasta a fost dorința avocaților lui Dragnea, iar instanța a admis-o.

Liviu Dragnea a declarat în fața instanței că este nevinovat și că dosarul este unul politic.

El a mâncat covrigi în sala de judecată, pe care i-a adus avocata Flavia Teodosiu.

Procurorul de ședință al DNA a declarat că nu este vorba decât de tergiversarea dosarului, astfel încât dacă de depășește termenul de 1 iunie, când judecătorul Luciana Mera se pensionează, procesul va fi reluat de la zero.

La fel s-a întâmplat în primă instanță: o judecătoare s-a pensionat exact înainte de pronunțarea sentinței, iar procesul a fost reluat atât în cazul lui Dragnea, cât și în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. 

UPDATE: Procurorul DNA a cerut instanței sesizarea Curții Constituționale pe articolul din Legea 78/2000 privind completurile specializate de la ÎCCJ și pe o decizie a Curții supreme legată de interpretarea unui articol din Codul Penal privind prescrierea faptelor.

DOCUMENT. Două sesizări DNA la CCR în procesul lui Dragnea: pe tema completurilor de 3 și a prescrierii faptelor

Și aceste excepții au contribuit la amânarea procesului până în 20 mai.

UPDATE! Dragnea, audiat la ÎCCJ: Sunt total nevinovat. Cele două angajate de la DGASPC veneau la ședințele PSD, dar în afara orelor de lucru

UPDATE! VIDEO. Ultimul termen în dosarul “Bombonica”. Încercarea ridicolă a avocaților lui Dragnea pentru amânarea procesului

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version