După amânarea din 12 iunie, Completul de 3 judecători al ÎCCJ ar putea pronunța vineri sentința în dosarul ANRP, cu inculpatul-“vedetă” Alina Bica, fugită în Costa Rica și condamnată deja la 4 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar de corupție.

Alina Bica sursa foto romaniatvnet

În acest dosar mai sunt judecaţi 10 inculpați, între care Dorin Cocoş – pentru trafic de influență și dare de mită – şi fiul acestuia, Alin Cocoş, complice la aceste infracțiuni, ambii recunoscându-și vinovăția.

Drept urmare, procurorul de şedinţă al DNA a solicitat la ultimul termen de judecată, în 16 mai, închisoare cu executare pentru Dorin Cocoș, dar “în limite reduse”, iar pentru Alin Cocoş, o condamnare cu suspendarea pedepsei.

În schimb, procurorul de ședință al DNA a cerut condamnări cu executare la pedepse orientate spre maximum prevăzut de lege pentru Alina Bica, Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Stelian Gheorghe şi Ionuţ Florentin Mihăilescu. 

Pentru Oana Vasilescu şi Lăcrămioara Alexandru, DNA a cerut pedepse cu executare, dar orientate spre minim.

Totodată, procurorul a cerut confiscarea terenului din Snagov pe care Alina Bica l-ar fi primit prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, dar şi a sumei de 10 milioane de euro de la Dorin Cocoş. 

Reprezentantul DNA a mai solicitat obligarea inculpaţilor la plata în solidar a aproximativ 300 de milioane de lei.  

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În componenţa comisiei se mai aflau Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.  

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version