Înalta curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) începe, luni, judecarea recursurilor în anulare ale condamnaților de lux eliberați înainte de Crăciun, în urma deciziei CCR prin care s-a stabilit că toate completurile de 5 care au pronunțat sentințe definitive în ultimii 5 ani au fost constituite nelegal.

Primul proces care se judecă, luni dimineață la ora 9.00, este al lui Horia Simu. Acesta a fost eliberat pe 21 decembrie 2018, după ce judecătorii instanței supreme i-au suspendat executarea condamnării de 4 ani de închisoare.

Afaceristului Horia Simu stătuse în pușcărie doar 6 luni.

Încă o suspendare a pedepsei unui condamnat definitiv: Horia Simu, eliberat

Concret, judecătorii instanței supreme au admis solicitarea avocaților lui Simu de a i se rejudeca apelul în procesul pentru care procurorii DNA l-au acuzat de o mită de 230.000 de euro.

Închisoare cu executare pentru Horia Simu și Șerban Pop

Simu a dat acești bani fostului șef al ANAF, Șerban Pop – și el eliberat, dar pe 20 decembrie 2018 -, pentru a interveni la conducerea DIICOT ca să-l scape de un dosar penal. În acest dosar, Alina Bica a fost achitată.

Mai mulți condamnați au contestat legalitatea completurilor de cinci care i-au judecat, după ce Curtea Constituțională a decis că au fost ilegal constituite.

Primii eliberați au fost foștii miniștri Dan Șova și Constantin Niță, precum și Rudel Obreja. După aceea li s-au suspendat pedepsele fostului șef al ANAF, Șerban Pop, precum și celeor două fugare în Costa Rica, Elena Udrea și Alina Bica. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version