Neculai Onţanu, fostul primar al Sectorului 2, scapă, vineri, de Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

ontanu-digi24

Onţanu fusese arestat preventiv la sfârşitul lunii martie şi a petrecut mai bine de trei luni şi jumătate după gratii. Fostul edil a obţinut, însă, pe 12 iulie o decizie de trecere sub control judiciar, la Curtea de Apel Bucureşti.

Iar magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au confirmat, vineri, decizia respectivă, astfel că Onţanu este aşteptat să părăsească Arestul Central al Poliţiei Capitalei încă din cursul zilei de vineri.

Vă reamintim că Onţanu este acuzat de luare de mită, respectiv că ar fi primit, ca şpagă, un teren evaluat la circa 1,5 milioane de euro pentru a ajuta un afacerist să obţină reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri ce totalizau 83.500 de metri pătraţi.

În dosar mai sunt implicaţi avocata Loredana Radu, care pentru implicarea sa în poveste a primit acordul Primăriei pentru ridicarea unui bloc de 10 etaje, şi Toma Şutru, fostul secretar al Consiliului Local al Sectorului 2.

De altfel, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, ca Loredana Radu şi Toma Şutru să fie plasaţi şi ei sub control judiciar. Până acum, avocata era în arest la domiciliu, iar Toma Şutru încarcerat alături de Onţanu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version